fbpx
power-bank

MAh; wat betekent het precies?

De vraag die iedere Powerbank-liefhebber zichzelf wel eens heeft gesteld.Blog: Wat betekent mAh?Als je bekend bent met de Powerbank, dan ben je vast bekend met ingewikkelde aanduidingen die achter de capaciteit staan. Want wat betekent ‘mAh’ nou eigenlijk? Na het lezen van de onderstaande blog weet je niet alleen mAh betekent, maar weet je ook hoe de accu van je smartphone werkt en je hoe kunt berekenen hoe vaak je je smartphone kunt opladen met iedere Powerbanks.

Wat Betekent mAh?

De letterlijke beschrijving van Wikipedia voor mAh is de eenheid Ampère-uur (ofwel Ah) als een eenheid voor elektrische lading. De letter ‘m’ die voor de eenheid ‘Ah’ staat geeft aan dat we spreken over milliampère, een duizendste van Ampère.

Om onze Powerbanks beter te begrijpen spreken we over drie verschillende onderdelen, namelijk input, output en capaciteit. Deze onderdelen leggen we in de onderstaande blog precies aan je uit.

De input en output van onze Powerbanks

Blog: Wat betekent mAh?

Output

Net als je stekker, die je gebruikt om je smartphone om te laden, heeft een Powerbank een bepaalde output in Ampère die ieder uur naar je smartphone wordt overgebracht. De meeste Powerbanks zijn bedoeld om de accu van je smartphone op te laden en hebben daarom dezelfde output die het meest gewenst is voor je smartphone, namelijk 1 Ampère per uur(A).

Let op: wanneer je je smartphone met een 1A input op zou laden met een Powerbank met een 2A output, dan zou dit de accu van smartphone overbelasten en uiteindelijk de levensduur van de accu verminderen.

Input

Voor de input van onze Powerbanks geldt hetzelfde, dezen hebben een input van 1A. Zou je een Powerbank met een 1A input opladen met een 2A output stekker, dan overbelast je de Powerbanks en verminder je de levensduur van je Powerbank. Check daarom eerst altijd de juiste stekker om je Powerbank op te laden.

Hieronder geven we een voorbeeld over hoe lang het ongeveer zal duren voordat onze Powerbanks opgeladen zijn met een 1A output stekker en na hoeveel tijd opladen je Powerbank ongeveer leeg zou zijn.

Voorbeeld: Zowel onze kleinere Powerbanks 2.600mAh, als onze Powerbanks 5.000 mAh, hebben een output van ofwel 1A. Wanneer je smartphone gaat opladen met onze Powerbank van 5.000 mAh, dit betekent dat de Powerbank na ongeveer 5 uur leeg is. Onze Powerbank 2.600 mAh is na ongeveer 2,5 uur opladen leeg.

Voor input betekent dit dat onze Powerbanks 2.600 mAh na ongeveer 2,5 uur en onze Powerbanks 5.000 mAh na ongeveer 5 uur opgeladen zijn. Heb je een Powerbank met een 2A output en capaciteit van 10.000 mAh, dan betekent dit dat de batterij niet na ongeveer 10 uur leeg zal zijn, maar na ongeveer 5 uur (10A / 2A = 5 uur).

De capaciteit van onze Powerbanks

Blog: Wat betekent mAh?

Nu we de input en output van de Powerbank helder hebben is het tijd voor de meest belangrijke waarde, namelijk de capaciteit van je Powerbank.

Een iPhone 7 heeft een accu met een capaciteit van 1960 mAh. Met onze Powerbanks 2.600 mAh zou dit betekenen dat je een iPhone 7 ongeveer 1,3 keer op zou kunnen laden. Daarnaast weten we nu dat het volledig opladen van je iPhone 7 met onze Powerbanks 2.600 mAh ongeveer 2 uur zou duren.

Met onze Powerbanks 5.000 mAh kun je een iPhone 7 ongeveer 2,5 keer opladen. Aangezien de output van onze Powerbanks 1A zijn, duurt het ook bij de grotere Powerbank ongeveer 2 uur. Wel heb je een accu die je van meer dan een extra lading kan voorzien.

Wil je berekenen hoe vaak je je smartphone op kunt laden met onze smartphone? Zoek dan op hoeveel capaciteit de accu van je smartphone heeft en deel deze capaciteit door de capaciteit van onze Powerbanks (bijvoorbeeld: Powerbank 5.000 mAh / 1960mAh capaciteit iPhone 7 = 2,55 keer).

Hou rekening met energieverlies

Als jij je telefoon gebruikt, dan heb je stroom verlies. Zelfs met het opladen gebeurt dit in de vorm van warmte. Ook gebruikt je telefoon tijdens het opladen nog steeds stroom. In het voorbeeld van de iPhone 7 moet de batterij meer dan 1960 mAh afgeven om de iPhone op 100% te krijgen, in verband met het verlies van energie door warmte.

Ben je op zoek naar een leverancier van Powerbanks met verstand van zaken? En zoek je een leverancier die zowel bedrukte als onbedrukte Powerbanks kan leveren vanaf slechts 5 stuks? En heb je deze ook graag binnen een week in huis? (Zelfs met bedrukte Powerbanks)

[vcex_button url=”https://easie.nl/powerbank/” title=”Ons vertrouwde assortiment bekijken” style=”flat” align=”center” color=”orange” size=”large” target=”self” rel=”none”]Ja, ik zoek Powerbanks van goede kwaliteit[/vcex_button].

.

Contact

Easie International B.V.
Reitsmastrjitte 46
9281 LE, Harkema

085-820 9709
[email protected]

KvK: 84131322
BTW: NL863107643B01

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar, easie.

Ons team helpt je met het vinden van het perfecte relatiegeschenk voor jouw organisatie.

Heb je een vraag of een opmerking? Kijk dan eens bij veelgestelde vragen. Wie weet staat je antwoord hier tussen.

Is je vraag nog niet helemaal beantwoord?
Bel gerust, wij helpen je graag!

Als eerste op de hoogte van nieuwe relatiegeschenken? Schrijf je in op onze nieuwsbrief