fbpx

Bewijs: Zo verander je de naam van je Facebook bedrijfspagina

Bewijs: Zo verander je de naam van je Facebook bedrijfspagina met succes

naam veranderen Facebook bedrijfspagina

Het past misschien niet precies binnen ons straatje, maar we hebben hier de afgelopen periode zo veel moeite mee gehad dat wij het wel MOETEN delen. Wij geloven dat we hier andere mensen mee kunnen helpen helpen.

Facebook is de afgelopen jaar een belangrijke marketingtool geworden voor menig organisatie. En als bedrijf dat organisaties helpt in het perfectioneren van hun merk-identiteit, kunnen wij niet anders dan ons succesverhaal delen.

Een klein stukje uitleg vooraf: Onze Facebook bedrijfspagina had tijdens de verandering van onze bedrijfsnaam 701 Likes. Iedere keer dat wij een verandering doorgaven werd dit per direct afgekeurd. Zelf bezwaar indienen lijkt een hopeloze reactie. Ons doel was om onze oude bedrijfsnaam Easy Wired te veranderen in Easie.nl.

Na het afspeuren van verschillende blogs via Google vallen een aantal dingen op. Zo wordt veel geschreven over het feit dat wanneer je Facebook bedrijfspagina meer dan 200 Likes heeft, je niet zomaar je pagina naam kunt veranderen. Heb je meer dan 200 Likes op je Facebook bedrijfspagina, dan moet je dit volgens verschillende bloggers laten doen door de hulpdiensten van Facebook. Alleen hoe is deze Nederlandse klantenservice te bereiken? Laten het antwoord kort houden: Niet. Wij hebben de contactgegevens in ieder geval nergens kunnen vinden.

De oplossing voor je nieuwe Facebook bedrijfspagina naam

Aangezien het ons inmiddels is zo goed als gelukt is om de naam van onze Facebook bedrijfspagina (Easy Wired → Easie.nl) te veranderen, vinden wij het wel zo netjes om dit met jullie te delen. De oplossing is niet moeilijk maar het kost nou eenmaal tijd om te leren hoe je de algoritmes van Facebook kunt omzeilen. Na het lezen van deze blog weet je precies hoe jij de naam van je Facebook bedrijfspagina kunt veranderen.

Wij kunnen nog zo veel beweren, maar niks zegt meer dan bewijs. Daarom hebben we onze oude screenshots doorgespit voor een screenshot van onze oude pagina naam (Easy Wired) en een screenshot tijdens het stappenplan (Easie.n).

naam veranderen Facebook bedrijfspagina

Het stappenplan

De stappen zijn vrij simpel, maar afhankelijk van hoeveel je wilt veranderen kan het wel een aantal weken in beslag nemen. Je kunt namelijk wel een compleet woord verwijderen, maar niet toevoegen. Wat voor ons heeft gewerkt is, bij iedere mogelijkheid die Facebook ons gaf, één letter toe te voegen aan onze nieuwe Facebook bedrijfspagina naam. Het onderstaande stappenplan zal dit verduidelijken.

STAP 1

Schrijf op een papier je oude en nieuwe Facebook bedrijfspagina naam. Kijk nu welk gedeelte je moet verwijderen voordat kunt beginnen met het toevoegen van letters. Voor ons was dit Easy Wired → Easie.nl:Wij hebben van Easy Wired → Eas gemaakt. Vanaf dit punt hoef je alleen maar letters toe te voegen aan je huidige Facebook bedrijfspagina naam, sla deze stap dan over.

STAP 2

Nu je duidelijk hebt wat je moet verwijderen is het tijd om deze aanpassing door te geven aan Facebook. Wij hebben de naamverandering steeds op een computer gedaan en raden je daarom aan om hetzelfde te doen, zodat de stappen zo veel mogelijk overeenkomen.

STAP 3

Ga naar je Facebook bedrijfspagina en scroll naar beneden tot er rechts van je tijdlijn het onderdeel Info Klik hierbij rechts boven in het tab Info op Alles bekijken (zie onderstaande foto).

naam veranderen Facebook bedrijfspagina

In het onderdeel Info klik je nu achter Naam op de blauwe knop Bewerken (Zie onderstaande foto).

naam veranderen Facebook bedrijfspagina

STAP 4

Nu is het tijd om je eerste aanpassing door te geven van je Facebook bedrijfsPagina naam. Begin hierbij met het gedeelde dat je moet verwijderen, voordat je kunt beginnen met toevoegen. Voor ons was dit Easy Wired → Eas.

STAP 5

Nu is het afwachten. Facebook moet de verandering van bedrijfspagina naam namelijk goedkeuren. Dit wordt natuurlijk niet handmatig gedaan, maar door slimme algoritmes. Deze algoritmes zijn scherp als het gaat om grote aanpassingen, maar ze lijken een verwijdering van een gedeelte van je Facebook bedrijfspagina naam niet af te keuren.

STAP 6

Bekijk dagelijks je Facebook bedrijfspagina via je computer en check of je de naam weer aan kunt passen. Wanneer dit nog niet kan zie je dit door middel van een melding op je scherm. Dit betekent het dat je morgen weer moet proberen.

STAP 7

Als je eerste aanpassing (het verwijderen van het overbodige gedeelte van je Facebook bedrijfspagina naam) goedgekeurd is kun je verder lezen vanaf stap 8.

Als de aanpassing van je Facebook bedrijfspagina naam niet goedgekeurd is betekent dit dat het gedeelte dat je wilt verwijderen te groot is. Om dit te omzeilen adviseren wij om het gedeelte dat je wilt verwijderen in kleinere stukken op te splitsen om toch de algoritmes van Facebook te omzeilen. Deel het gedeelte bijvoorbeeld op in 3 kleinere stukken en begin opnieuw bij stap 3.

STAP 8

Je bent nu officieel op weg naar je nieuwe Facebook bedrijfspagina naam. We gaan snel door de volgende stappen heen zodat jij zo snel mogelijk gebruik kunt maken van je vernieuwde Facebook bedrijfspagina.

Het duurt soms één dag en soms zelfs een week voordat je je nieuwe aanpassing mag doen aan je Facebook pagina naam. Wij raden aan om dit iedere dag even te checken via je computer. Hoe je je pagina naam aanpast vindt je bij Stap 3.

Let op: Het zou natuurlijk geweldig zijn als je jouw bedrijfspagina in één keer naar het gewenste resultaat kunt aanpassen. Helaas denkt Facebook hier anders over. Geduld is nu een schone zaak! Je moet namelijk bij iedere mogelijkheid dat je je Facebook pagina naam aan kunt passen (iedere dag even checken) één letter per keer toevoegen. Voor ons ging dit als volgt:

  • Eas
  • Easi
  • Easie
  • Easie.
  • Easie.n 
  • Easie.nl

Check iedere dag of je je Facebook bedrijfspagina naam aan kunt passen en voeg, wanneer mogelijk, een letter toe totdat je bij het gewenste resultaat bent. Zo zijn wij met onze Facebook bedrijfspagina momenteel bij Easie.n. Wij moeten nog even geduld hebben voordat onze bedrijfsnaam volledig is aangepast.

naam veranderen Facebook bedrijfspagina

Succes!

Gefeliciteerd! Je hebt je Facebook bedrijfspagina naam met succes aangepast! Het is een langdradig traject maar je kunt nu weer starten met het krachtigste Social Media kanaal ter wereld te gebruiken voor jouw organisatie.

Let op: Ben je expert op het gebied van social media en wil je deze blog ook toevoegen aan je eigen website? Graag! Des te meer mensen wij kunnen helpen des te beter. In verband met het auteursrecht is het verplicht om een hyperlink van jouw website naar die van ons (www.easie.nl) te doen.

Ken jij iemand die ook al een tijd je loopt te knoeien met zijn/haar Facebook pagina naam, deel dit stappenplan op het juiste social media platform door middel van de handige onderstaande knoppen!

Contact

Rooilijn 8
9231 DZ, Surhuisterveen

085 820 9709
[email protected]

KvK: 716 85 596
BTW: NL 8588.10.104.B.01

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar, easie.

Ons team helpt je met het vinden van het perfecte relatiegeschenk voor jouw organisatie.

Heb je een vraag of een opmerking? Kijk dan eens bij veelgestelde vragen. Wie weet staat je antwoord hier tussen.

Is je vraag nog niet helemaal beantwoord?
Bel gerust, wij helpen je graag!

Als eerste op de hoogte van nieuwe relatiegeschenken? Schrijf je in op onze nieuwsbrief

1